14 Temmuz 2014 Pazartesi

Öğrenim Kredisi affı ve harç affı 2014 - Öğrenci kredisi affı ve yapılandırması Torba yasa affı

Bugün 14 Temmuz Pazartesi, öğrenim kredisi affında son durum nedir, afları ne zaman ödenecek? Harç ve öğrenim kredisi affı kimleri kapsayacak? Öğrenim kredisi borçları nasıl yapılandırılır? Milyonlarca eski ve yeni mezun olmuş öğrencinin merak ettiği konu sonunda çözüm buldu. Hükumet öğrencilerin öğrenim kredisi ve harç borçlarını yapılandırma yoluna gitti. Dün mecliste kabul edilen ve Cumhuriyet tarihinin en büyük af paketi olan Torba yasadan Öğrenim kredisi affı ve harç affı çıktı. Öğrenim kredisi affı ne zaman yapılandırılacak? Öğrenim kredisi affından kimler yararlanacak? Öğrenim Kredisi affı ne zaman ödenecek? Harç ve öğrenim kredisi affı hakkında merak ettiğiniz herşey gazetea24.com adresinde sizlerle.

Öğrenim kredisi affı çıktı mı? Öğrenim kredisi affı kimleri kapsayacak? Öğrenim kredisi borçları tamamen mi silinecek? Öğrenim Kredisi borçlarının faizlerimi silinecek? Uzun zamandır pek çok borçlunun dört gözle beklediği Torba yasa dün Meclis genel kurulunda kabul edildi. Torba yasanın kabul edilmesinin ardından Torba yasa maddeleri açıklık kazanmaya başladı. Torba yasada öğrenim kredisi affının olması pek çok kişiyi sevindirdi.

Öğrenim kredisi affı için nereye başvurulacak? Öğrenim kredisi affı ne zaman geçerli olacak? Öğrenim kredisi borçlarının hepsi affedildi mi? Öğrenim Kredisi borçlarının sadece faizimi silinecek? Dün Meclis'te kabul edilen torba yasada öğrenim kredisi affının olduğunu duyan pek çok borçlu hemen araştırmaya başladılar. Öğrenim kredisi affını dört gözle bekleyenler için bu haber oldukça sevindirici oldu.

2014 ÖĞRENİM KREDİSİ AFFI NELER GETİRİYOR?

1- Hangi borçlar yapılandırılacak?
30 Nisan itibarıyla kesinleştiği halde ödenmeyen vergi, resim, harçlar ile faiz, cezai faiz, gecikme faizleri ve gecikme zamları, askerlik, nüfus, trafik para cezaları ile köprü ve otoyol kaçak geçiş, seçim para cezası.
2- Ne zamana kadar başvurabileceğiz?
Vergi borçları için Resmi Gazete'de yayınlanmasından itibaren 2 ay , primler için de aybaşından geçerli olmak üzere 3 ay içinde başvurulacak.
4- Kaç taksit imkanımız olacak?
Borçlarını yeniden yapılandıranlar 18 taksitte ödeyebilecek. Borç 2'şer aylık taksitler halinde tasil edilecek.
5- Gecikme zamlarından vazgeçilecek mi?
Tüm borçlar ÜFE ve TÜFE'ye göre yeniden yapılandırılıyor. Mükelleflerin yeniden yapılandırma için açılmış davalardan vazgeçmeleri gerekecek.
6- KDV ve ÖTV cezaları da bu kapsamda mı?
Düzenlemeyle amme alacağı doğan gelir, kurumlar, stopaj, kurumlar stopaj, KDV ve ÖTV ceza ve gecikme zamları bu kapsama alınıyor.
8- Mal varlıkları üzerindeki hacizler kalkacak mı?
İlk taksitin ödenmesinden sonra tümüyle kaldırılacak.
9- İdari para cezaları için bir takvim sınırı var mı?
30 Mayıs'a kadar ödenmemiş olan idari para cezasının yarısı ödenirse, geri kalanı ve ana paraya uygulanan gecikme cezası ve zammından vazgeçilecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder