10 Eylül 2014 Çarşamba

2014 Kredi Yurtlar Kurumu Başvurusu - Kyk Burs Ve Yurt Başvurusu

Üniversiteye gidecek öğrencilerin merakla bekledikleri yerleştirme sonuçlarının açıklanması ile beraber tercih ettikleri okulları kazanan öğrenciler kayıt ile ilgili işlemler için hazırlıklara başlamıştır. Üniversiteyi kazanan öğrenciler kayıt işlemlerinin yanı sıra, kazandıkları üniversitenin olduğu illerde barınma, yurt, ev, pansiyon vb. olanakları şimdiden düşünüp araştırmaya başlamış durumdalar.

Öğrencilerin büyük çoğunluğu üniversite de Devlet yurtlarını kullanmaktadırlar. Bu yurtları tercih etmek, Burs ve Öğrenim kredisi almak isteyen öğrenciler KYK yani Kredi Yurtlar Kurumu'nun başvurularının başlamasını bekliyorlardı. Nihayet öğrencilerin beklediği haber geldi. Gençlik ve Spor Bakalnlığı'ndan yapılan açıklamaya göre bakanlık bünyesinde faaliyetine devam eden KYK Kredi Yurtlar Kurumu'nda barınmak isteyen ve burs başvurusu yapmak isteyen öğrenciler internetten başvuru yapabilecekler. öğrenim haberleri

Peki KYK Başvurusu Ne Zaman Yapılacak?

KYK Başvuru Tarihi 25 Temmuz - 11 Ağustos Tarihleri Arasındadır.

Kredi Yurtlar Kurumu KYK Başvuruları Nereden Nasıl Yapılacak?

Kredi Yurtlar Kurumu KYK'da barınmak ve burs başvurusu yapmak isteyen öğrenciler KYK'nın internet sitesi olan www.kyk.gov.tr adresinden yapabileceklerdir.
Kredi Yurtlar Kurumunun internet sayfasına gitmek için üstteki bağlantı adresini de kullanabilirsiniz.

Bakalıktan yapılan açıklamaya göre kredi yurtlar kurumunda barınmak isteyen öğrenciler internetten yapacakları başvuruları 11 Ağustos'a kadar yapmaları gerekmektedir. 2014-2015 Öğretim yılında Lisans Yerleştirme Sınavı'na girerek yurt içi ve KKTC'de ilk defa herhangi bir yükseköğretim programına girmeye hak kazanan hazırlık ve 1.sınıf öğrencileri ile herhangi bir yükseköğretim kurumunda eğitimine devam eden ara sınıf öğrencileri 11 Ağustos'a kadar KYK'nın "www.kyk.gov.tr" internet adresinden yayımlanacak, başvuru formundan yurt başvurusu ve burs başvurusu yapabilecek.

Yüksek lisans, doktora, özel yetenek, dikey, yatay geçiş sınavı ile yükseköğretim programlarına girecek öğrenciler ile artık yıl öğrencileri için alınacak başvurular ileri bir tarihte duyurulacak. Yükseköğretim kurumlarına ek kontenjanla yerleşecek öğrencilerin yurt başvuruları ise ÖSYM tarafından ek yerleştirme sonuçları açıklandıktan sonra duyurulacak bir tarihte alınacak.


kyk, kyk başvuru tarihleri, kredi yurtlar kurumu, kyk başvurusu nerden nasıl yapılıyor, kredi yurtlar kurumu kredi ve burs başvuru tarihleri ne zaman, burs başvuru tarihleri, devlet yurtları başvurusu nasıl nereden yapılıyor, devlet yurtlarına nasıl başvuru yapılıyor, yurt başvuları, yurt başvuruları ne zaman yapılıyor, kyk kredi ve burs başvuru tarihleri, kyk başvuruları ne zaman son, kredi yurtlar kurumu yurtları kaç para, devlet yurtlar aylık kaç para, devlet yurtlarına başvuru nasıl yapılıyor, 2014 kyk başvuruları, 2014 kredi yurtlar kurumu başvuruları, 2014 karşılıksız burs almak isteyen öğrencile, başbakanlık bursu almak için ne yapmalıyım, başbakanlık bursu başvurusu, 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder