16 Eylül 2014 Salı

Whatsapp Bilgisayara Nasıl Yüklenir - Bilgisayarda Nasıl Kullanılır?

Akıllı telefonların yaygınlaşması ile beraber her geçen gün çoğalan uygulamalar çıkmaya devam ediyor. Son zamanlarda en çok kullanılan ve tercih edilen uygulamaların başında ise Whatsaapp uygulaması geliyor. Wahtsapp uygulaması akıllı telefonlarda anlık mesajlaşma video resim gönderme gibi işlemler için kullanılan ve beğenilen bir uygulamadır. Neredeyse cep telefonlarını bir an bile elimizden düşürmeyen bu whatsapp uygulaması hayatımızın her dakikasında var neredeyse. Son zamanlarda ise whatsapp uygulamasını bilgisayarda kullanmak isteyenler çoğalmaktadır.

Whatsapp kullanıcılarının aradığı ve whatsapp'ı bilgisayarda kullanma istekleri için gerekli olanları sizlere anlatacağız. Bilgisayarınıza kuracağınız bir program ile akıllı telefonlarınızdan yapacağınız her işlemi, özelikle whatsapp uygulamasını bilgisayardan kullanabileceksiniz. Hatta akıllı telefonunuz olmasa bile bilgisayarınızdan whatsapp uygulamasını kullanabileceksiniz ve bir akıllı telefonunuz varmış gibi bir çok uygulama ve oyunları telefon gibi bilgisayarınızdan yapabileceksiniz.

Whatsapp'ı Bilgisayara Yüklemek

Bilgisayar'da Whatsapp Kullanmak İçin Gerekenler.


İlk Adım
Whatsapp'ı bilgisayardan kullanabilmek için ilk olarak akıllı telefonumuzu bilgisayarda kullanmamızı sağlayacak olan BLUESTACKS adlı programı bilgisayarımıza indirmemiz gerekiyor. Bluestacks olarak adlandırılan bu aracı bilgisayarınıza yüklemek için isterseniz aşağıdaki bağlantıya tıklayarak da indirebilirsiniz.

BlueStack Programı İndir


Bluestacks'ı bilgisayarımıza indirdikten sonra kurulumunu yapıyoruz ve programı çalıştırıyoruz. Programı çalıştırdıktan sonra Bluestacks ana penceresinde şu adımları takip ediyoruz:

- Program kurulup açıldıktan sonra sağ üst köşede olan "Messaging" başlığına tıklıyoruz.

- Ardından alt tarafta anlık mesajlaşma uygulamaları listelenecek.

- Burada Whatsapp uygulamasını seçiyoruz.

- Bu adımdan sonra bize Whatsapp'ı indirebileceğimiz farklı uygulama marketleri listelenecek:

- Açılan pencerede 3. sırada yer alan Amazon Apps simgesine tıklayarak Whatsapp uygulamasını indirmiş olacağız.

- BlueStack programı içerisinde My Apps simgesine tıklayarak indirdiğimiz whatsapp programını açıyoruz.

Whatsapp uygulamasını açtıktan sonra gelen ekranda bizden ülke seçimi yapmamız ve telefon numaramızı girmemiz istenmekte. Turkey seçimini yaparak Whatsapp kullandığımız kendi telefon numaramızı boşluğa başına 0 (sıfır) koymadan 5xx xxx xx xx formatında giriyoruz ve telefon numaramızı yazdığımız boşluğun yanındaki "OK" tuşuna tıklıyoruz.

Bir sonraki aşamada girdiğimiz telefon numarasına SMS yoluyla bir onay kodu gönderilecek. Bu onay kodunu kullanarak Whatsapp'ı Bluestacks üzerinde aktifleştireceğiz.

Not: Whatsapp bazen size onay kodunu SMS yerine sesli aramayla bildirebilmekte. Bu nedenle yapılacak çağrıları takip ederek cevaplamanız gerekmektedir.

Ve son olarak Whatsapp'ta görünecek adımızı ve profil resmimizi belirliyoruz. Bundan sonra Whatsapp üzerinde sadece katıldığımız sohbet grupları listelenecektir. Bu durum bilgisayarımızda telefonumuzdaki rehberimizin kayıtlı olmamasından ötürü ortaya çıkmaktadır. Fakat telefonunuzda kayıtlı Whatsapp kişileri size halen mesaj gönderebiliyor ve siz bu mesajları görüntüleyebiliyorsunuz. Size mesaj gönderen kişiyi de Bluestacks üzerinde Whatsapp kişilerinize ekleyebiliyorsunuz.

ÖNEMLİ NOT : Whatsapp'ı bilgisayara kurmak ve bilgisayardan kullanmak isteyenler şunu bilmelidir. Bilgisayara kurduğunuzda onaylattığınız telefon numarasını telefondaki whatsapp uygulamasında kullanamayacaksınız yani bilgisayara kurduğunuz whatsapp'a ayrı, telefonunuzdaki whatsapp'a ayrı numara ile kullanabiliceksiniz. veya bilgisayara kurduğunuz whatsapp'a başka bir numaranızı vererek kullanabilirsiniz.

WhatsApp hesabınız, yalnızca bir numarayla tek bir cihazda doğrulanabilir. Eğer çift SİM kartlı bir telefon kullanıyorsanız yine de Whatsapp hesabınız için tek numara ile doğrulama yapmanız gerekmektedir. İki telefon numarasıyla tek WhatsApp hesabına sahip olamazsınız.

WhatsApp hesabınızla sık sık farklı telefonlar arasında geçiş yapmaya çalışıyorsanız bir süre sonra WhatsApp'ı yeniden doğrulama işleminde engellenebilirsiniz. Bu nedenle lütfen farklı telefonlar arasında sürekli geçiş yapmamanızı öneririz.


whatsapp nedir, whatsapp kullanılması, whatsappı bilgisayara nasıl kurabiliriz, whatsapp bilgisayarda çalışırmı, bilgisayara whatsappı nasıl kurarız, watsapı bilgisayara nasıl kurabiliriz, whatsapp bilgisayarda çalışır mı, whatsapp bilgisayara kurulur mu, watsapı pc ye yüklemek, whatsapp uygulamasını nasıl bilgisayara indirebilirim, cep telefonunu bilgisayardan nasıl kontrol ederim, bilgisayara vatsap yüklemek, bilgisayara whatsapp yüklenir mi, bi numara ile kaç tane whatsaap hesabı açılır, bilgisayarda whatsapp kullanırsam telefondaki iptal mi olur, .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder