13 Eylül 2014 Cumartesi

Yavaşlayan / Ağırlaşan Akıllı Telefonları Hızlandırma Yolları

Günümüzde yaygınlaşan akıllı cep telefonu kullanımı gün geçtikçe artmaktadır. Hepimizin günlük işlerini bile telefondan halletmeye başladığı bu günlerde, telefonlar için ve bizler için her gün yeni bir uygulama çıkmaktadır. Akıllı telefonlarda kullanılan programlar ne kadar işimize yarasa da, telefonu işleyiş açısından yavaşlatabiliyor.

Herkesin telefonunda illaki bir sürü program kuruludur. Hepimizin hergün elimizden düşürmediği akıllı telefonlar artık hayatımızın vazgeçilmezi olmuş durumdadır. Devamlı kullandığımız bu cep telefonları, belirli bir zaman sonra yavaşlamaktadır ve ilk günlerdeki gibi rahat kullanamadığınızı ve yavaşladığını hissedersiniz. Bu yavaşlamayı çoğumuz virüs bulaşmasına bağlarız ve format atarak düzeleceğini biliyoruz.

Ama yavaşlayan cep telefonlarında telefonunuzu hızlandırmak için illa ki format atmanıza ve telefonu sıfırlamanıza gerek kalmayabilir.

Yavaşlayan ve ağır çalışan cep telefonlarınızı hızlandırmanın yollarını sizler için derledik. Yazımızın devamında yavaşlayan cep telefonları nasıl hızlandırılır, telefona format atmadan hızlandırmanın yolları neler, cep telefonlarını en çok nelerin yavaşlattığı ve neler yaparak telefonu hızlandırırız gibi konulardan bahsettik. cep telefonu

Yavaşlayan Cep Telefonlarını Hızlandırmanın Yolları Neler?

- Eski fotoğraflardan kurtulun. Yüzlerce fotoğrafı telefonunuzda tutmak yerine bu fotoğrafları yedekleyebilir veya iCloud ile internete kaydedebilirsiniz. Böylece gereksiz fotoğraflardan kurtulmuş olursunuz.

- Gereksiz uygulamaları kaldırın. Zaman içinde önem verdiğiniz; ancak daha sonra kullanmayı dahi unuttuğunuz uygulamaları tek tek kaldırın ve böylece telefonunuzun hafızasında fazlaca yer açma şansı bulun.

- Eski mesajları silin. Mesajlarınızın sayısı arttıkça telefonunuz da aynı ölçüde yavaşlayacaktır. O yüzden artık gereksinim duymadığınız mesajlaşmalarınızdan kurtulabilirsiniz.

- Telefonun web tarayıcısı belleğini silerek de Telefonunuzu hızlandırmak mümkün. Zamanla şişen tarayıcı belleğini temizlemek için Ayarlar>Safari>Geçmişi Sil yolunu izlemeniz yeterli.

- Otomatik güncelleştirmeleri kapatın. Sürekli arkaplanda uygulama güncelleştirmeye çalışan bu özellik de telefonları yavaşlattığından Ayarlar>iTunes & Uygulama Mağazası> Otomatik Güncellemeler bölümündeki butonu pasifize edin.

- O an kullanmadığınız uygulamaları Home butonuna çift tıklayarak tek tek kapatın. Böylece gereksiz yere arka planda çalışan uygulamalar telefonunuzu yavaşlatmamış olur.

- WiFi açık olduğu sürece WiFi'a da bağlı değilseniz telefonunuz sürekli bağlanabileceği bir WiFi arayacak; bu da hem şarjınızın daha hızlı tükenmesine neden olacak, hem de telefonunuzu yok yere meşgul edecek. O nedenle Ayarlar>WiFi>Ağa Bağlanırken Sor bölümünden bu özelliği kapalı tutmalısınız.

- Telefonunuzu en azından 2 veya 3 günde bir kapatıp yeniden açın.



yavaşlayan cep telefonlarını hızlandırmak, cep telefonları nasıl hızlandırılır, cep telefonum yavaşladı nasıl hızlanır, akılı telefonlarda program kurma, akıllı telefonları hızlandırma yolları neler, cep telefonu neden yavaşlar, cep telefonu nasıl hızlanır, cep telefonlarını hızlandırmak mümkünmü, cep telefonuna nasıl format atılır, cep telefonu nasıl temizlenir, akıllı telefonlara format atmak, akıllı telefonları format atmadan temizlemek nasıl, bu yazı www.songuncel.blogspot.com'a aittir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder