3 Kasım 2014 Pazartesi

İş hayatında hemen hemen hepimizin başına gelen hastalık kaza gibi durumlarda genel olarak yaptığımız şey rapor almaktır. Rapor aldığımız zaman 3 güne kadar olan rapor günün parasını işveren veriyor, 3 günden fazla olan günlerde ise sigortadan rapor parasını alabiliyorsunuz. Gerçek adı Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) raporu olan ve halk arasında rapor parası veya istirahat parası olarak bilinen bu ödenek raporlu olduğunuz günlerin 3. gününden sonrasını SGK dan alabiliyorsunuz.

Eğer bir rahatsızlık sonucunda bir sigortalı çalışan, rapor veya istirahat almış ise bu durumda SGK'dan rapor parası veya istirahat parası alabilmek için bu istirahatın veya raporun alınmasından önceki 3 ay (üç ay) yani 90 gün (doksan gün) prim ödenmiş olması şarttır. Eğer üç ay önceden prim ödenmiş ise SGK'dan rapor parası veya istirahat parası alabilmek için alınan istirahat veya raporun üçüncü gününden itibaren rapor parası veya istirahat parası alınabilir.

İstirahat raporunun aslını işyerinize teslim edin. sonra çalıştığınız kurum veya firma inretnet üzerinden SGK nın sitesine raporlu olduğunuz günleri işyerinde çalışmamıştır diye sisteme girecek.

Daha sonra Rapor aldığınız Hastane dosyanızı bağlı bulunduğunuz SGK ilçe müdürlüğüne gönderiyor .(Bu süreç ortalama 20 gün) güncel haberler

Raporlu olduğunuz tarihten önce olmak şartıyla 90 günlük prim bilgilerini gösteren hizmet dökümü belgesini internetten alarak SGK'ya teslim ediyorsunuz. Onlar da 2-3 dk'lık işlemden sonra size 15 gün sonra istediğiniz PTT şübesinden yada Ziraat Bankasından paranızı sadece kimliğinizi göstererek alabiliyorsunuz.

Rapor parası almak için gerekli belgeler ;

1- Rapor tarihinden geriye dönük 120 günü gösteren hizmet dökümü
2- İşyerinden raporlu tarihler arasında çalışmadığını gösteren ''Çalışmamıştır Yazısı''
3- İşgörmezlik Belgesinin (Form1 veya Form2) hastaneden verilen bir sureti (yani aslı) Heyet raporunun fotokopisi
4- Vezneye giderken Nüfüs Cüzdan fotokopisi

Yatarak tedavilerde günlük gelirinizin % 50 sini ayakta tedavilerde ise gelirinizin 2/3 ünü alabilirsiniz.

Asgari ücret her yıl değiştiği için rapor parası tutarıda asgari ücret veya aldığınız ücret değiştikçe rapor parasıda değişecektir.



rapor parası nedir, rapor parası nasıl alınır, rapor parası kaç para, 2014 rapor parası kaç para, rapor parasını nereden nasıl alabilirim, rapor parası almak için gerekli olanlar, rapor parası bankaya mı yatıyor, rapor parası için istenen belgeler, rapor parası ne zaman verilir, rapor parası için zaman varmı, rapor parası kaç günde veriliyor, rapor parası günlük kaç para oluyor, rapor parası nasıl hesaplanır, rapor parasının hesaplanması nasıl oluyor, ssk dan rapor parası nasıl alınıyor, sgk rapor parası almak için neler gerekli, sgk ve ssk rapor parası için istenenler, bağkur emekli sandığı rapor parası nasıl alınır, kaç güne kadar rapor parası alınabiliyor, rapor parası kaç günlük veriliyor, rapor parası kaç güne kadar alabilirim, rapor paramı ssk dan nasıl alabilirim, rapor parası sgk dan nasıl alınır, rapor parası kaç gün sonra alınıyor

Bir Cevap Yazın

Konulara abone olun | Yorumlara abone olun

Yeni Konular

Blogger tarafından desteklenmektedir.

© 2012 Dizi Oyuncuları, Fragmanları, Diziler, Dizi Haberleri Ve Güncel Haberler | Powered by Blogger