26 Kasım 2014 Çarşamba

Şeref Meselesi hangi yabancı diziden uyarlama sorusu sıkça soruluyor, hemen cevap verelim. Kanal D'nin yeni iddialı dizisi Şeref Meselesi L'Onore e il Rispetto adlı bir Italyan dizisinden uyarlandı. Her sezonda 6 bölüm olmak üzere 3 sezon boyunca ekranlarda yer aldı. Dizinin 4. sezonunun olabileceği de söyleniyor. Şeref Meselesi / L'Onore e il Rispetto konusu nedir?

L'Onore e il Rispetto İtalyanca Onur ve Saygı anlamlarına geliyor. Bu iki kelime İtalya'da yeraltı dünyasında çok sık kullanılan ve önemsenen kelimeler. Buradan dizinin mafya ilişkilerine bolca yer verdiğini anlayabiliriz.



Peki Şeref Meselesi dizisinin orijinali olan L'Onore e il Rispetto dizisinin konusu nedir? L'Onore e il Rispetto başrollerini kim paylaşmıştır? Dizinin konusu 1956 yılında İtalya'nın Sicilya kentinde başlıyor. Ailede anne Ersilia (Zeliha) büyük ihtiraslara sahiptir ve büyük bir kente taşınıp farklı bir hayat yaşamak için yanıp tutuşmaktadır. Üvey babası ölünce kocasını ikna eder ve iki oğlunu yani Tonio (Yiğit) and Santi (Emir)'i de alarak büyük şehre taşınır. Ersilia'nın hayali büyük şehirde oğullarının da yardımıyla çok zengin olmaktır.

Aile Turin şehrine geldiklerinde Ersilia'nın kuzeni Nino tarafından karşılanır.  Nino aileye yardımcı olur ve hatta iş kurabilsinler diye Pippo 'o Calabrese (Sadullah) adında bir adamla tanıştırır. Bu adam aileyi kuyumcu dükkanı açmaya ikna eder ancak bu işin arkasında dolandırıcılık ve büyük kötülük yatmaktadır. Bir süre sonra da açtıkları kuyumcu soyulur ve güçlü bir kişiliği bulunmayan baba Pasquale (Hasan) dayanamayarak intihar eder. Anne Ersilia ise kocasının acısına dayanamaz ve bir huzurevine yatar. Ersilia ve ölen Pasquale'in oğulları ve hikayenin asıl kahramanları olan Tonio ve Santi ise kendi bildikleri yollardan hedeflerine ulaşmak üzere yollarını çizerler.

Tonio yakışıklı ve çapkın bir adam olmasının yanısıra tezcanlıdır da. Babasının ölümüne ve ailesinin sarsılmasına yol açanları bulmak ve intikam alabilmek için hayatı kötü bir yola doğru sürüklenir, kendisini yeraltı dünyasının içinde bulur. Kardeşi Santi ise abisinin tam tersi yönde ilerler. Utangaç ve içe dönük bir genç olan Santi intikam yerine suçla hukuki yollarla mücadele etmeyi seçer. şeref meselesi fragman

Tonio babasının ölümüne yol açan Pippo'dan intikam almak için kızı Melina'yı (Kübra) hamile bırakır. Melina gerçekten de Tonio'ya aşıktır ancak terkedilecektir. Doğan çocuğa babasının ismini çağrıştıran Antonia ismi verilir. Melina terkedilince ona ve çocuğuna Nella sahip çıkacaktır.

Tonio sonunda Pippo'yu öldürür. Kardeşi Santi ise artık bir savcıdır ve Melina'ya aşık olmuştur. Santi kardeşinin kızı olan Antonia'ya iyi bir baba olma sözü verir. Tonio ise çok güzel ve zengin bir kadın olan Olga'ya aşık olur, kalbini kazanmak için elinden gelen herşeyi yapar. İnişli çıkışlı ilişkileri sonunda evlilikle sonuçlanır, böylece yeraltı dünyasının önemli ismi Don Calogero Rocca ile de yakınlaşır. Olga Tonio'dan hamile kalır ancak onunla mutlu değildir. Tonio bir oğlu olacağı için heyecanlıdır ancak bir eve kapattığı karısı kaçmayı başarır. Çocuğunun kürtajla alındığını zanneden Tonio büyük bir duygusal kriz yaşar.

Mafya lideri Don Calogero Rocca ise Tonio'nun kardeşi Santi'yi öldürmeye karar verir ve bu amaçla Santi'nin babalık ettiği ancak aslında Tonio'nun kızı olan çocuğu kaçırır. Santi o sırada Sicilya'daki birkaç dürüst savcıdan biriyken abisi Tonio, Don Calogero'nun emrinde çalışmaktadır. Mafya lideri Tonio'ya ağır bir görev verir, kardeşi Santi'yi öldürmek! şeref meselesi

Tonio bu görevi başlangıçta kabul etse de doru anı bekler ve etraflarını saran mafya üyeleriyle ölümüne bir çatışmaya girer. Ön tarafta bulunan adamları ve Don Calogero'yu öldürmeyi başarır ancak kendisi de ağır yaralanır. Santi koşarak abisinin yardımına gelir ve kalan iki gansteri de öldürür.

Santi abisi Tonio için yapılacak birşey olmadığını görür ve öldüğünü zanneder. Kızı Antonia'yı alarak güvenli bir yere götürür. Olga kocası Tonio'nun öldüğü haberini aldığında çok mutlu olur. Hala çok zengindir ve de hamileliği devam etmektedir. Aslında Tonio'nun çocuğunu aldırmamıştır ancak Tonio'nun bundan haberi yoktur. Dizinin birinci sezonun bu şekilde sona ermektedir. Diğer sezonlarda yaşanacakları da yakında sitemizde bulabilirsiniz.

{ 3 yorum... read them below or Comment }

  1. devamini nereden okuyabilirim?

    YanıtlaSil
  2. lütfen böyle olmasın yiğit ölmesin elif gerçek babasını öğrensin

    YanıtlaSil
  3. elif gerçek babasını öğrensin yiğit ölmesin

    YanıtlaSil

Yeni Konular

Blogger tarafından desteklenmektedir.

© 2012 Dizi Oyuncuları, Fragmanları, Diziler, Dizi Haberleri Ve Güncel Haberler | Powered by Blogger